Mag het iets meer zijn? Op vakantie in het vegan Naturhotel Lechlife!

Vegan eten en vegan kledij zijn begrippen waar wij, als bewuste consument, al langer vertrouwd mee zijn.  Vegan op reis gaan behoorde vooralsnog niet tot deze verzameling. Om onze levens bewuste kennis uit te breiden trokken wij alvast op prospectie naar het Naturhotel Lechlife en kwamen met volgend verslag naar huis.

Het hotel is gelegen aan de voet van de Alpen

Het hotel is gelegen aan de voet van de Alpen

Neen, het hotel is niet volledig plantaardig. Daarvoor is de veganistische markt vooralsnog te klein, of het Naturhotel Lechlife in omvang te groot. “Zo’n 25% van ons cliënteel zijn veganisten en daarvoor doet het hotel graag een extra moeite om dagelijks een meer dan een uitgebreid plantaardig menu aan te bieden.  Ons doel is om meer veganisten over de vloer te krijgen en we dromen ervan om ooit de 100% te halen”, aldus eigenaar Manfred. 

De matcha- en kurkuma lattes vallen in de smaak

De matcha- en kurkuma lattes vallen in de smaak

 “Het is voor ons als hotel uitbaters belangrijk dat elke gast tot rust kan komen en daarbij willen wij graag de perfecte omgeving scheppen. Het begint uiteraard met een evenwichtige voeding waarbij wij werken met lokale landbouwers die ons hoog kwalitatieve voeding aanbieden.  Op regelmatige basis organiseren wij ook yoga en Qi gong lessen of kunnen er relaxerende massages geboekt worden. Daarnaast is er de wellness met: zwembad, dampbad, sauna en infrarood die ter beschikking staan van onze gasten” aldus nog Manfred.

Een sapjes machine vind je niet in elk hotel

Een sapjes machine vind je niet in elk hotel

Als veganist of vegetariër moet je dus ook kunnen leven met gasten die genieten van enkele typische Tiroolse vleesgerechten of zich bij het ontbijt tegoed doen aan: koemelk , kaas en spek met eieren. Geen nood echter want het plantaardig ontbijt-aanbod moet niet onder doen: scrambled tofu, soja yoghurt en vers fruit, notenbrood met vegan kaas of vegan honing…. plus veel meer van al dat lekkers. En voor de ‘latte fans’ is er de keuze uit een matcha of kurkuma latte met een plantaardige melk naar keuze.

Brood is één van de specialiteiten van de regio

Brood is één van de specialiteiten van de regio

Het hotel werkt met natuurlijke en duurzame materialen uit de regio

Het hotel werkt met natuurlijke en duurzame materialen uit de regio

De gratis yoga lessen zijn een extra troef van dit hotel

De gratis yoga lessen zijn een extra troef van dit hotel

Mountainbiken dwars doorheen de diverse Alpen landschappen

Mountainbiken dwars doorheen de diverse Alpen landschappen

De ligging van het hotel, in een vallei omgeven door Oostenrijkse bergen, bossen en weiden is een extra troef van dit hotel.  Wandelen, kastelen bezoeken, mountainbiken, skiën zijn maar enkele van de  outdoor activiteiten die zich afspelen rondom het hotel. “Voor een veganistische kookcursus, een begeleidde kruidenwandeling of een actieve mountainbike week kan je je overigens op voorhand inschrijven. Het draagt allemaal bij tot de natuurlijke beleving die wij onze gasten willen doen ervaren” besluit Manfred.

Zalig ontspannen in de weidse natuur

Zalig ontspannen in de weidse natuur

Wil je als veganist zorgeloos op vakantie gaan en mag het iets luxueuzer? Dan is het Naturhotel Lechlife een absolute aanrader. Het 4 sterren hotel bevindt zich in een duurdere prijsklasse, al krijg je als gast wel erg veel in de plaats, veganist of niet.

Leuk mountainbiken met zicht op de Zugspitze

Leuk mountainbiken met zicht op de Zugspitze

Meer info vind je op: https://www.lechlife.at/

Wij hebben er alvast van genoten! 

Wij hebben er alvast van genoten! 

ECO tip: het hotel is ook te bereiken met het openbaar vervoer. Daarvoor neem je de trein naar Reutte, waarna je de bus neemt die vlak voor het hotel halt houdt. Vanuit België is het dan zo'n 9 uur reizen. 

Foto's genomen door Julie Magnussen